2018. Február. Református Hírek

Böjt hava

“6Nekem az olyan böjt tetszik, amikor leoldod a jogtalanul fölrakott bilincseket, kibontod a járom köteleit, szabadon bocsátod az elnyomottakat, és összetörsz minden jármot! 7Oszd meg kenyeredet az éhezővel, vidd be házadba a szegény hajléktalant, ha meztelen embert látsz, ruházd fel, és ne zárkózz el testvéred elől! 8Akkor eljön világosságod, mint a hajnalhasadás, és hamar beheged a sebed. Igazságod jár előtted, és az Úr dicsősége lesz mögötted. 9Ha segítségül hívod az Urat, ő válaszol, ha kiáltasz, ezt mondja: Itt vagyok! Ha majd senkire sem raksz jármot, nem mutogatsz ujjal, és nem beszélsz álnokul, 10ha falatodat megosztod az éhezővel, és jól tartod a nincstelent, akkor fölragyog a sötétben világosságod, és homályod olyan lesz, mint a déli napfény.11Az Úr vezet majd szüntelen; kopár földön is jól tart téged, és csontjaidat megerősíti. Olyan leszel, mint a jól öntözött kert, mint a forrás, amelyből nem fogy ki a víz. 12Fölépítik fiaid az ősi romokat, falat emelsz a régiek által lerakott alapokra; a rések befalazójának neveznek, aki romokat tesz újra lakhatóvá. 13Ha nem járkálsz a nyugalom napján, kedvteléseid után az én szent napomon, ha a nyugalom napját gyönyörűségesnek hívod, az Úr szent napját dicsőségesnek, és azzal dicsőíted, hogy abbahagyod munkáidat, nem keresed kedvteléseidet, és nem tárgyalsz ügyeidről, 14akkor gyönyörködni fogsz az Úrban, én pedig a föld magaslatain foglak hordozni, és táplállak ősödnek, Jákóbnak örökségében. – Az Úr maga mondja ezt.” 

Ézsaiás 58, 6-14. 

2018-ban a CSALÁDOKÉRT hirdetünk közös böjtöt: 1. a szűk családjainkért, szülő-gyermek , és a házaspárok kapcsolatáért; 2. a lelki családért-gyülekezetért; és a 3. nemzetünkért. Szeretettel buzdítunk minden kedves Olvasót a Biblia szerinti, 40 napos nagy böjtre. Hogy könnyebb legyen ez a tevékeny böjt, Hamvazószerdától (február14-től) minden nap a Gárdonyi Reformátusok Facebook csoportban napi feladatokat olvashatnak majd, melyeket követhetnek és szívből végezhetnek, így szolgálva szeretteiket, közösségünket. Isten dicsőségére és gyülekezetünk javára az egyházfenntartói járulékot is igyekezzünk kiböjtölni szép szokás szerint e hónapban.

Számlaszám OTP 11736116-20021764 Gárdonyi Református Egyházközség. 

ALKALMAINK:

Nemcsak a Házasság hetére készülünk, hanem a ” Házasság hava” rendezvénnyel 4 részes sorozatot hirdetünk: Isten rendje a házasságban címmel.

Február 6-án, 18.00 óra: Isten terve a házasságban? Mi a házasság alapja?

Február 13-án, 18.00 óra: A bátorság emberei- filmklub

Február 20-án 18.00 óra: Férfivá és nővé! Szerepek és szerepkörök

Február 27-én, 18.00 óra: Az elfogadás titka

Helyszín az Élet Fája Gyülekezeti Ház (Gárdony Bóné K u. 8)gyermekfelügyeletet biztosítunk. Szeretettel várjuk a megerősödni vágyó, vagy házasságra készülő párokat! 😊

Február 14-én 16.00 órakor CSALÁDI ISTENTISZTELET, zenés délutáni alkalom.

GONDOSKODÁS napja február 23-án, pénteken 8.00-11.00 óráig lesz.

Gyermekversek Dávid és Góliátról:

Bakos Luca Sára 4. oszt.                                    Pintér Alexandra 4. oszt

Góliát nagy volt és erős.                                         Góliát a kedvem nem szeged

Ő eddig mindenkit legyőz.                                      Én kiállok ellened

Ekkor jött Dávid.                                                      A parittyám repül,

És Góliát a parittyától a földre hanyatlik.               s te a földön elterülsz! 

 

Àldás, békességet a személyes találkozásig is!              Karl Melinda református lelkész

This entry was posted in Nincs kategorizálva. Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?