2017. Decemberi Református Hírek

A december nagyon gazdag hónap: Advent, a várakozás ideje; Karácsony, Jézus Urunk születésnapja; Óév búcsúztatása; készülés az Újév köszöntésére. Egy-egy megálló a Biblia Istenének életet (újjá)formáló magvas üzenetével. Valóban megállunk? Nem rohannak tova a lehetőségek, hogy megéljük a testet öltött Ige szeretetét? Ahogyan magam köré nézek, mélyen a szemekbe: kutakodás látok idős asszonyban régi történések után, mert lassan elhagyja az emlékezete, vagy a morfiumos tapaszok miatti foszlányokat. Gyászolónak üresen maradt kezét nézem, ahogyan hiába nyújtja a Kedves után. Figyelem az erős embereket is: intézkednek. Utána a finomabb lélek azon tanakodik, hogy valóban kedvére tudott-e tenni annak akiért felelősséget vállalt, a darócabb felháborodik, hogy nem simultak bele a jó megoldásba, pedig ő abba bizony elfáradt… A gyerekek pedig közben hideg ide, vagy oda, nevetve rollereznek reggelente az úttesten az iskola felé. Hogyan tudnak ilyen vidámak lenni? Ismerem őket nem könnyű az életük. Ők annak élik meg. Szeretem hallgatni ahogyan imádkoznak, én velük együtt.

Isten útmutatása pedig így szól:

” Vigyázzatok, hogy rabul ne ejtsen valaki titeket olyan bölcselkedéssel és üres megtévesztéssel, amely az emberek hagyományához, a világ elemeihez és nem Krisztushoz alkalmazkodik. Mert Őbenne lakik az istenségnek egész teljessége testileg és benne jutottatok el ti is ehhez a teljességhez, mert Ő a feje minden fejedelemségnek és hatalmasságnak.” Kolossé levél 2,9-10.

ÜNNEPI ALKALMAINK:

December 24-én délelőtti istentiszteletek a szokásos időben .

 A hittanos gyerekek Ünnepi Műsora:
Agárdon 15.00 órakor a templomban, Gárdonyban a 11.00 órás  délelőtti istentisztelet keretében. 

December 25. és 26-án KARÁCSONYI ISTENTISZTELETEK: Agárdon 9.30 órakor a templomban, Gárdonyban 11.00 órakor a gyülekezeti házban, Dinnyésen 25-én 15.00 órakor a Hagyományőrző Központban. Úrvacsorát minden alkalommal vehetnek.

December 31-én ÓÉV BÚCSÚZTATÓ HÁLAADÓ ISTENTISZTELET Agárdon 9.30 óra, Gárdonyban 11.00 órakor.
2018. Január 1-én ÚJÉVI ISTENTISZTELET Gárdonyban 15.00 órakor a gyülekezeti házban. Január, február hónapokban összevontan Gárdonyban lesznek 11.00 órakor az istentiszteletek a jeges hideg miatt.
Nagy szeretettel várom az alkalmakra a lelki családomat, a gyülekezetbeli Testvéreket, Barátaimat, s minden nyitott szívű Olvasót. A találkozásig is Isten szeretete őrizzen bennünket, áldást békességet kívánok az ünnepekre!

Karl Melinda, református lelkipásztor

This entry was posted in Nincs kategorizálva. Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?