2016.06.04. Ez az a nap

Június 04-én 13.50-kor találkoztak a gyerekek a gárdonyi vasútállomáson a két szervezővel, Somossy Eszterrel és férjével (Zsongó Bárka Nonprofit Szervezet, ifjúsági szervezőink), valamint Nagytiszteletű Asszonnyal ( Karl Melinda) akikkel együtt indultunk Budapestre, a Papp László Sportarénában megtartandó Ez az a Nap című keresztény, dicsőítő rendezvényre.
A program a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával és a Református Egyház támogatásával valósult meg, a Zsongó Bárka Egyesület NEA NO 16M 0690 jelű pályázata finanszírozásával. Az idei év témája ebben az évben a SZÉL, a Szentlélek megjelenésének egyik metaforikus gondolata volt.
Az Arénába beérve, a lelátóról letekintve egy hatalmas tér tárult a szemünk elé, mely szinte zsúfolásig tele volt keresztény fiatalokkal, 30 nemzetből voltak jelen a rendezvényen. A nemzeti összetartozás napján új magyar nemzedék gyűlt össze határon innen és túlról, szeretetben, egy közös cél érdekében.
A koncert elkezdődött és az emberek a dicsőítő zenét hallgatva úgy hullámoztak, ringtak jobbra – balra, mint az érett aranyszínű kalászok, melyeken a szél, vagy mondhatjuk Isten ujja végigsimított a gazdag terméssel megáldott búzamezőn és egyenként gyönyörködött bennük, minden egyes szál kalászban…
Két fellépő között a közönség izgatottan és csendben várta amíg a zenészek áthangszereltek, mindeközben a fények addig kialudtak, elhalványodtak. A sötétben egy aprócska fény jelent meg. Mintha a Szentlélek fénye, egy ici – pici lángocska gyúlt volna fel. A tömegben ezután ehhez az egy árva kis fényponthoz csatlakozott egy másik, egy harmadik, egy negyedik, majd rövid időn belül már 30, 60, 100 – s a végén megszámlálhatatlan apró kis lámpa fénye világította be az Arénát. Számomra ez a kis jelenet bebizonyította, hogy együtt, összefogással mennyi mindenre vagyunk képesek. Apró szentjánosbogárként, képesek voltunk a sötétségből fényáradatot varázsolni. Pár pillanat alatt csillagos égbolttá varázsolódott az Aréna belseje.
Felemelő élmény volt megélni Jézus Urunk szavait: „ Lámpást sem azért gyújtanak, hogy a véka alá tegyék, hanem a lámpatartóra, hogy világítson mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. „ ( Máté 5: 15,16 ) A múlton változtatni nem tudunk, de a jelen és a jövő még a miénk.
Egyszer egy filmben láttam egy hasonlatot. Egy idős ember egy vékonyka botocskát nyújtott át fiatal tanítványának. – Törd el – mondta. A fiú könnyedén kettétörte azt. Az öregember ekkor szorosan összefogott 30 – 40 db ágacskát. – Akkor most próbáld meg ugyanezt, fiam! – mondta. A fiú hiába próbálkozott, hiába adta bele minden erejét, lehetetlen volt számára meghajlítani is őket. – Látod gyermekem. Egyedül sebezhető vagy, de ha az emberek összefognak és egymást erősítik, nincs számukra lehetetlen, együtt legyőzhetetlenek lesznek.
A koncert alatt csodálatos momentum volt, amikor Pataky Albert, Papp János, Kerekes Ernő, Mohos Gábor, Steinbach József, a különböző felekezetek képviselői egymás mellé álltak a színpadon és egyesével egy – egy imádkoztak a nemzetért. Gyönyörű volt. A koncert fantasztikus volt, a csapatunk minden egyes tagjának egy élmény volt. A zenék, a tanítások, az ott érezhető, jelen lévő szeretet megsimogatta mindannyiunk lelkét.
Ezúton szeretnénk megköszönni László Viktornak, a szervezőknek, a fellépőknek, és az Ez a nap „csipet csapatának” ezt a kivételes élményt. Fellépők voltak: Keresztkérdés, a Hanna Projekt, a Dics-Suli zenekara, Andelic Jonathan és csapata, Abbe Lewis, Mike Sámuel és zenekara, az East együttes, Pintér Béla és zenekara és nem utolsó sorban a Jesus Culture együttes.
Ne felejtsük, soha nem vagyunk egyedül és minden reggel amikor felébredünk, jusson eszünkbe: Ez az a nap, amit az Úr megszentel.
Oláh Adrienn

This entry was posted in Ökumenikus, Előadás, Fényképek, Hírek, Képek, Programok, tini. Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?